TED İzmir Koleji Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Ankara’ya Gezi Düzenledi

TED İzmir Koleji Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri 25-27 Ekim tarihlerinde Ankara’ya düzenledikleri gezide çok duygusal anlar yaşadılar.

TED İzmir Kolejinde her yıl artan bir coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramında 8. Sınıflarımız, birinci gün 1. Meclis ve 2. Meclis gezilerini yaparak Milli mücadele ile ilgili önemli kararların alındığı meclislerin tarihine ve o günün meclislerinin imkanlarına yakından tanıklık ettiler.

Geziye Rahmi Koç müzesi ile devam eden öğrencilerimiz; içinde bir çok koleksiyonu barındıran bu müzede yaptıkları ziyaretle tarihten gelen gerçek materyalleri  ve ürünleri görerek teknolojide ve mesleklerdeki gelişimi gözlemleyerek  unutamayacakları yeni bilgiler edindiler.

Birinci günün en sonunda Ulu önderimizin ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de okulumuz için resmi tören düzenlendi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin duygusal anlar yaşadığı bu ziyarette Anıtkabir anı defterinde de belirtiğimiz üzere tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz Atamızın kurduğu Cumhuriyetimizin ilkelerine sıkıca bağlı kalacağına ,uygarlık ve çağdaşlık yönünde ilerletmek için var gücüyle çalışacağına bir kez daha   söz verdiler.

İkinci gün ilk olarak Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni ziyaret  eden öğrencilerimiz tarih öncesinden günümüze tarihsel süreçle ilgili ayrıntılı bilgi edindiler.

Öğrencilerimiz en son ziyaret ettikleri  Pembe Köşk’de Cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün kullandığı eşyalar, giydiği kıyafetler dönemin canlı şahidi gibiydiler. Öğrencilerimizin o dönemi birde İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’den kendi ağzından canlı canlı dinleme şansı bulması gezimizin anlamını ve değerini bir kat daha arttırmıştır.

Görseller