TED İzmir Koleji Deniz ve Sahil Atıkları, Çocukların Elinde Sanata Dönüştü

TED İzmir Koleji, Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası’na bir farkındalık projesi ile katıldı. “Deniz ve Sahil Atıkları Çocuklarımızın Elinde Sanata Dönüşüyor” isimli proje kapsamında TED İzmir Koleji ve Deniz Ticaret Odası İşbirliği ile açılan “TED Denizcilik Kulübü” öğrencileri, 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’nde Güzelbahçe sahilinden topladıkları atıkları Port Alaçatı Marina’ya getirerek dev bir balık heykeli yapmak için çalışmaya başladı. Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası süresince yapımı devam eden dev balık heykeli iki günde tamamlandı.

Türk Eğitim Derneği Meşale fonuna bağışlanmak üzere açık artırma ile satışa çıkarılan balık heykelini Team Wanda adına iş adamı Murat Tarman satın aldı. Tam Eğitim Bursu kapsamında okuyan 3 öğrencinin eğitim masraflarını karşılayacak olan bursa katkı sağlayan eser, Ankara’da kısa bir süre sonra açılması beklenen Atakule Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sergilenecek.

Görseller