Dünya Felsefe Günü TED İzmir Koleji’nde Kutlandı.

2002 yılından bu yana UNESCO kararıyla, her yıl kasım ayının üçüncü Perşembe günü olarak ilan edilen Dünya Felsefe Günü, TED İzmir Koleji’nde 20 Kasım Salı günü düzenlenen çeşitli felsefe etkinlikleriyle kutlandı.
TED İzmir Koleji Lise öğrencileri ve öğretmenlerini bir araya getiren bu anlamlı günde yapılan etkinliklerle felsefenin önemi ve hayatımızdaki yeri vurgulandı.
İlk bölümü konferans salonunda gerçekleşen kutlama programı; çeşitli üniversitelerden akademisyenlerinin kutlama mesajları ve Okul Müdürümüz Mine Mavioğlu’nun, dünya problemlerine felsefenin ışığında bakabilme bilincinin değerini vurguladığı, anlamlı açılış konuşmasıyla başladı. Program, TED İzmir Pop Orkestrası’nın müzik dinletisi sonrasında, okulumuza konuk ettiğimiz Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Çörekçioğlu’nun felsefe ve hayata dair ilgi çekici konferansıyla devam etti. Prof Dr Hakan Çörekçioğlu, konferans sonrasında öğrencilerin büyük bir merakla sordukları soruları yanıtladı.
Programın ikinci kısmında öğrencilerin sundukları felsefe temalı performatif etkinlikler ve okul koridorlarını donatan günün anlamına uygun afiş ve görseller ise Dünya Felsefe Günü’nde okulumuzda, felsefe ve Antik Yunan düşünce rüzgarları estirdi.

Görseller