Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, öğrenci, veli ve okul çalışanlarına yaşadıkları olayları ve bu olaylar karşısında takındıkları tavırları kapsamlı şekilde düşünebilmeleri sürecinde destek olmayı hedefler. Kişilerin kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri ve kendileri için en uygun kararları verebilmeleri sürecinde onlara destek olunması Rehberlik Servisi’nin hizmetleri arasında önceliklidir. Psikolojik Danışmanlar, velilere yönelik seminerler düzenledikleri gibi, öğrenciler için de gerek rehberlik dersleri içinde gerek ders dışı saatlerde düzenlenecek seminerlerde çeşitli etkinlikler hazırlamaktadırlar. Tüm bu seminer ve etkinliklerde genel amaç, farklı yaş gruplarının ihtiyaç ve gündemine yönelik bilgiler verebilmek, tartışma ortamı sağlayabilmek; hem kişisel hem toplumsal farkındalığı arttırmaktır.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için, okulumuzda dört farklı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Odası bulunmaktadır. Her düzeydeki öğrencilerimiz  istedikleri zaman kendi danışmanlarına giderek paylaşımda bulunabilirler.Velilerimiz de telefon veya e-posta aracılığıyla Rehberlik Servisi’nden randevu alarak görüşmeye gelebilirler.

Şükran İlimsever Başarır

Lise Rehberlik Öğretmeni