TED – Kanada M.E.B. Uluslararası Değişim Programı

TED, Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Kanada’nın Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen özel bir ortaklık sayesinde öğrencilerimiz Kanada gibi güzel bir ülkeyi benzersiz bir biçimde tecrübe etme olanağına sahipler. Genellikle Eylül ayında düzenlenen bir aylık bir yabancı dil öğrenim programına 6.,7., 8., lise hazırlık ve 9. sıınf seviyelerinden öğrenciler, yıllık değişim programına 10. Sınıf seviyesinde öğrenciler katılabilir.

Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile Kanada’nın Eğitim Bakanlığı arasındaki anlaşmaya göre, öğrenciler yalnızca kültürel değil, aynı zamanda akademik olarak da öğrenim görüyorlar. Öğrenciler, ev sahipliği yapan aileler ile kalıyorlar, yakındaki bir okula gidiyorlar, gezilere katılıyorlar ve Kanada’nın misafirperverliğini ve kültürünü tecrübe ediyorlar.

TED İzmir Koleji, bu konuda ISE World ile birlikte hareket ediyor, program hakkında daha ayrıntılı bilgiye bu bağlantıdan ulaşılabilir.

TED İzmir Koleji öğrencileri için süreç şöyle işler:

• ISE World tarafından Kanada programları hakkında öğrencilere ve velilere sunum yapılır (Ekim).
  • 7, 8. sınıf ve (hazırlık sınıfı dahil olmak üzere) lise öğrencileri; ISE World’ün TED İzmir Koleji’nde düzenlediği İngilizce yeterlilik sınavına girebilirler (Ekim/Kasım).
  • Başarılı öğrenciler, ISE World’ün TED İzmir Koleji’nde düzenlediği mülakata davet edilirler (Ekim/Kasım).
  • Öğrenciler, İngilizce yeterlilikleri doğrultusunda seçilirler (Ekim/Kasım).
  • Resmi başvuru süreci başlar (Kasım).
  • Vizeler ve seyahat belgeleri hazırlanır (yaklaşık olarak Aralık – Mart ayları arasında).
  • TED İzmir Koleji öğrencileri için ev sahibi aileler belirlenir.
  • Öğrenciler ve ev sahibi aileler birbirlerine mektup ve fotoğraf gönderirler.
  • Öğrenciler ülkeden ayrılmadan önce veliler ve öğrenciler için oryantasyon programı düzenlenir.
  • (Yaklaşık olarak) Eylül ayında öğrenciler ve görevli öğretmenler, Kanada’ya giderler.