TED – Kanaca M.E.B. Uluslararası Değişim Programı

TED İzmir Özel Anadolu Lisesi’nde, Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı ile imzalanmış olan anlaşma çerçevesinde “Çift Diploma Programı” uygulanır.  TED İzmir Özel Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce dil yeterliliği, akademik başarı, duygusal olgunluk kriterlerinin arandığı bir dizi sınav ve mülakattan geçtikten sonra lise yaşamlarının bir yılını Kanada’nın Nova Scotia bölgesindeki bir devlet okulunda okuma hakkı kazanırlar. Öğrencimizin Kanada’da geçireceği bu yıl Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylıdır ve Türkiye’de okuyacağı bir yıla denk kabul edilir. Bu bir yıl içerisinde öğrencinin okuyacağı dersler MEB müfredatına uygun olacak şekilde belirlenir. Program; öğrencilere, ailelerine ve ev sahibi ailelere, farklı kültürlere yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirmek ve insanlığın gerçeklerini keşfetmek için olanak yaratırken, öğrencilere iyi bir İngilizce ve yurtdışında üniversite okuma fırsatı sağlamayı amaçlıyor.

Aylık değişim programına 6.,7., 8., lise hazırlık ve 9. sınıf seviyelerinde öğrenciler ve yıllık değişim programına 10. Sınıf seviyesinde öğrenciler katılabilir.