TED İzmir Koleji Ben Denizciyim Kulübü

TED İzmir Koleji denizcilik faaliyetleri kapsamında çevre bilinci oluşturarak öncülük etme amacındadır. Bir liman kentine yakışır yeni bir oluşuma çapa atmıştır.

Okulumuz “Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi” kapsamında Deniz Ticaret Odası ile işbirliği yaparak 18 Ekim 2017 tarihinde eğitime başlamıştır.

Her kademede denizcilik kültürünü geliştirmek, denizcilik örf ve adetlerini yaygınlaştırmak, öğrencilerin denizciliğe olan sevgi ve ilgisini en yüksek seviyeye çıkarmak, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılar kazanmayı hedeflemektedir.

Özel TÜDEV Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nde; gemicilik eğitimleri, temel seyir, güverte ve makine eğitimleri, köprü üstü simülatör eğitimi ve bir adet yelken/motorlu tekne ile uygulamalı deniz eğitimleri, ilkyardım eğitimi, yangın önleme ve yangınla mücadele temel eğitimi, can kurtarma araçları denizde kişisel canlı kalma teknikleri eğitimi verilmesi sağlanmaktadır.

İnciraltı Gezisi

Okulumuzun Ben Denizciyim Kulübü 2. ve 3. Sınıf öğrencileri uygulamalı eğitimler kapsamında, 10 Ocak Çarşamba günü kulüp öğretmenleri Ülkü Güneş Demir ve Mehmet Asaf Giyimcioğlu rehberliğinde İnciraltı Deniz Müzesini ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz gemi şeklinde düzenlenen ”TCG Ege Fırkateyni” ve ”TCG Piri Reis Denizaltısı”ndan oluşan Deniz Müzesinde, Türk Denizcilik gelenekleri ve kurallarına ilişkin panolarla bilgilendirmenin yapıldığı salonda, Dünyada sadece Türk Deniz Kuvvetlerine özgü gelenekler hakkında bilgi sahibi oldular. Gruplar halinde önce ”TCG Ege”, ardından da ”TCG Piri Reis” gemilerini görevliler eşliğinde gezerek su üstü ve su altı denizciliğini tanıma fırsatı buldular.

Denizciliğin inceliklerini ve denizde yaşam koşullarını bir ölçüde de olsa yaşayarak öğrendiler ve gemi ve denizaltının nasıl sevk, idare edildiği, ne tür görevler yapıldığı hakkında bigi sahibi olarak gemiden mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Görseller