Uluslararası Kitap Verme Günü – 14 Şubat, kitap sevgisini paylaşmakla ilgilidir!

2014 yılından bu yana kutlanan Uluslararası Kitap Verme Günü her yıl 14 Şubat’ta gerçekleşiyor. % 100 gönüllü bir girişim olan projenin amacı, çocukların kitaplara erişimini ve kitaplara olan heyecanını arttırmak.

Gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların çoğu kitap sahibi değildir. Uluslararası Kitap Verme Günü, 14 Şubat’ta dünyadaki insanları çocuğa kitap vermelerini teşvik etmek için düzenlenmektedir.

14 Şubat, kitap sevgisini paylaşmakla ilgilidir!

Her yıl 14 Şubat’ta sevdiklerinize kitap hediye edebilir, çocuklara okumak için bir bekleme odasında bir kitap bırakabilir, yerel bir kütüphaneye, hastaneye veya sığınma evine veya kullanılan kitapları uluslararası alanda ihtiyaç duyan çocuklara dağıtan bir organizasyona kitap bağışlayabilirsiniz.

Uluslararası Kitap Verme Günüde dünyanın dört bir yanındaki insanlar toplumlarında ihtiyaç duyan çocuklara yardım etmek için çeşitli etkinlikler planlıyor.

TED İzmir Koleji öğrencileri kampanyaya destek vermek için, 12-16 Şubat 2018 tarihleri arasında Deniz Cafe’nin önünde bir kitap kulesi oluşturacak. Projeyi evinizde ve çevrenizde okunmuş ve paylaşmak istediğiniz kitapları öğrencilerimizle okula göndererek destekleyebilirsiniz.

Kulede biriken kitaplar, 1 Mart Dünya Kitap Gününde öğrenci temsilcileri tarafından okulumuzun kardeş okulu olan Balıklıova İlköğretim Okuluna teslim edilecektir.