TÜBİTAK’ta Ege Bölge 2.si Olduk!

17-19 Nisan tarihinde Konak Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 11.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nda TED İzmir Koleji öğrencileri matematik projeleriyle yer aldılar. Öğrencilerimizin hazırladığı matematik projesi Ege Bölgesinin farklı okullarından 184 proje arasından ilk 16’ya seçildi.

Öğrencilerimiz Zeynep Köseoğlu ve Zeynep Başaran bu projeler arasından, 20 Nisan’daki ödül töreninde matematik alanında Ege Bölge 2.’liği derecesi aldılar. Bölge değerlendirmelerini akademisyenlerin yaptığı proje yarışmasında öğrencilerimiz bilimsel proje hazırlama basamaklarını başarı ile geçti. Jüri karşısında da sunumları çok beğenilen öğrencilerimiz dereceye layık görülmüştür.

Düzenlenen sergiye matematik dışında 6 kimya, 17 fizik, 11 biyoloji, 16 matematik projesi ön elemeyi geçerek katıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizin göstermiş olduğu emeğe teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.