TED İzmir Koleji Gauss Yarışmasında

Canada’nın Waterloo Üniversitesi tarafından düzenlenen, ülkenin en büyük ve en çok tanınan matematik ve bilgisayar yarışması olan Gauss Yarışmasına TED İzmir Koleji olarak bu yıl da katılıyoruz. Yarışmaya Matematik alanında 7 ve 8. sınıflar ile katılım olacaktır. Matematik bölümü olarak bu tür uluslararası sınavları öğrencilerimizin bakış açısını geliştirmeleri, farklı ülkelerin sınavlarını görmeleri ve özgeçmişlerinde bu sınavlara ait sertifikaları bulundurmaları açısından önemsiyoruz.

Gauss sınavına girecek öğrencileri belirlemek için okulumuzda istekli öğrencilerin katıldığı bir uygulama yapılmıştır. Bu uygulamada matematik bölümü tarafından belirlenen barajı geçen öğrencilerimizle, Mayıs ayında Gauss Matematik Yarışmasına katılacağız. Şimdiden öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Görseller