Eşit Bir Gelecek Projesi Çalıştayı

Hollanda Büyükelçiliği tarafından fonlanan ve Türk Eğitim Derneği tarafından yürütülmekte olan “Eşit Bir Gelecek” projesi kapsamında 06 Ocak tarihinde TED Üniversitesinde gerçekleştirilen çalıştayda proje okullarındaki öğretmenler ağırlandı. Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasını hedef alan ve Adana, Batman, Denizli, Diyarbakır ve Zonguldak TED okullarında yürütülmekte olan proje kapsamında bahsi geçen okulların okul öncesi ve ilkokul öğretmen ve yöneticilerine toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitim verilerek bu konudaki farkındalıklarının artması amaçlanıyor. 06 Ocak tarihinde gerçekleşen Çalıştay; Hollanda Büyükelçiliği Müsteşarı Erik Weststrate, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. H. Belgin Ayvaşık’ın konuşmaları ile başladı. Çalıştayda ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sayın Feyza Tantekin Erden proje okullarından gelen öğretmen temsilcilerine okul öncesi ve ilkokulda toplumsal cinsiyetin önemi ve iyi uygulamalar konusunda detaylı bilgi verdi. Öğleden sonraki bölümde öğretmenlerle birlikte yapılan atölye çalışmasından sonra Prof. Dr. Sayın Ahmet İnam öğretmenlerle “Can Eğitimi” ni paylaştı.

Görseller