Ben Denizciyim Kulübü Deniz Müzesi Gezisi

Okulumuzun Ben Denizciyim Kulübü 2. Ve 3. Sınıf öğrencileri uygulamalı eğitimler kapsamında, 10 Ocak Çarşamba günü kulüp öğretmenleri Ülkü Güneş Demir ve Mehmet Asaf Giyimcioğlu rehberliğinde İnciraltı Deniz Müzesini ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz gemi şeklinde düzenlenen ‘TCG Ege Fırkateyni’ ve ‘TCG Piri Reis Denizaltısı’ndan oluşan Deniz Müzesinde, Türk Denizcilik gelenekleri ve kurallarına ilişkin panolarla bilgilendirmenin yapıldığı salonda, Dünyada sadece Türk Deniz Kuvvetlerine özgü gelenekler hakkında bilgi sahibi oldular. Gruplar halinde önce ‘TCG Ege’, ardından da ‘TCG Piri Reis’ gemilerini görevliler eşliğinde gezerek su üstü ve su altı denizciliğini tanıma fırsatı buldular.

Denizciliğin inceliklerini ve denizde yaşam koşullarını bir ölçüde de olsa yaşayarak öğrendiler ve gemi ve denizaltının nasıl sevk, idare edildiği, ne tür görevler yapıldığı hakkında bigi sahibi olarak gemiden mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Görseller